NEWS TARGOVISTEANUL

Accident aviatic în Munţii Apuseni. Copilotul Răzvan Petrescu a ieşit de la terapie intensivă

Medicii spun că starea de sănătate a lui Răzvan Petrescu este bună, iar evoluţia sa a fost favorabilă. După patru săptămâni în care a fost internat la terapie intensivă, a fost mutat în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean din Cluj Napoca. Până acum, copilotul a fost operat de trei ori.

Adrian Iovan și Aura Ion au murit, în urmă cu aproape trei săptămâni, după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbușit într-o pădure din Munții Apuseni. La bordul aparatului de zbor se mai aflau dr. Radu Zamfir, medic la Spitalul Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul „Sfânta Maria", şi copilotul Răzvan Petrescu, care au supraviețuit şi au fost duşi către ambulanţe de localnici

Air Strato, prima aeronavă fără pilot construită de români. Drona are o autonomie de trei zile

Inginerii români au construit primul prototip al unei aeronave fără pilot, de înaltă performanță. Este vorba despre drona botezată Air Strato, un aparat de zbor cu lungimea de 16 m, destinat zborului stratosferic, ce poate atinge o altitudine de până la 18.000 de m. Autonomia dronei poate fi chiar şi de trei zile, graţie panourilor solare montate pe aparat.

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a anunţat finalizarea aeronavei fără pilot Air Strato, care urmează să intre în perioada de teste, conform unui comunicat al Asociației. Drona face parte dintr-o familie mai mare de astfel de UAV-uri care vor fi folosite pentru diferite misiuni. "Aeronova face parte dintr-o familie mai mare de aparate automate, care vor îndeplini misiuni variate pentru ARCA și partenerii săi. Primul prototip este finalizat și este gata pentru teste", arată ARCA

Măsurile Guvernului sunt inutile dacă nu revine încrederea oamenilor în economie

Intenţia guvernului de a stimula consumul prin noile măsuri fiscale - înjumătăţirea ratelor la credite pentru populaţia cu venituri mici şi susţinerea salariilor pentru firmele care creează noi locuri de muncă - este bine pri­mită, dar dacă nu revine încrederea oamenilor în eco­nomie, eforturile autorităţilor riscă să fie zadarnice.

MIHAI STOICA. BOMBA ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR: FAPTELE LUI MIHAI STOICA S-AU PRESCRIS

MIHAI STOICA. Greii fotbalului românesc au din nou emoţii. Curtea de Apel judecă astăzi un nou termen în Dosarul Transferurilor, care ar putea fi şi ultimul. Cei opt inculpaţi vor fi judecaţi după noul Cod Penal. Asta înseamnă că sentinţa va fi executorie.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Veste extraordinară pentru MIHAI STOICA, unul dintre inculpaţii în Dosarul Transferurilor: el va scăpa de închisoare.

Procurorul a anunţat că MIHAI STOICA, managerul Stelei, este singurul căruia i s-au prescris faptele, dar cere aceleaşi pedepse pentru ceilalţi inculpaţi din "Dosarul Transferurilor", scrie GSP.

Mihai Stoica, alături de alţi şapte oameni din fotbalul românesc, e acuzat în DOSARUL TRANSFERURILOR, iar în urmă cu un an, tot la Curtea de Apel, fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Ulterior, Înalta Curte a decis să întoarcă speţa, pentru rejudecare, la precedenta instanţă.


VEŞTI BUNE PENTRU ŞOFERI: COMISIILE SENATORIALE PROPUN CA LIMITA DE VITEZĂ ÎN LOCALITĂŢI SĂ FIE DE 60 KM/H

Comisiile Juridică, pentru Apărare şi Administraţie din Senat propun ca limita maximă de viteză în localităţi să fie de 60 km/h, potrivit unui amendament la proiectul de lege de modificare a Codului rutier, adoptat, luni, de membrii acestor comisii.

Ei au aprobat un amendament al preşedintelui Comisiei pentru administraţie, Darius Vâlcov (PSD), la proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.

De asemenea, senatorii au votat ca limita maximă de viteză în afara localităţilor să fie de 110 km/h pe drumurile expres, pentru posesorii de permis auto categoria B.

În prezent, limita de viteză pe pe drumurile expres, precum şi pe cele naţionale europene (E) este de 100 km/h.

Radu Beligan, in topul celor mai puternici oameni din divertismentul mondial

       Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului, alaturi de actorul roman in clasament regasindu-se numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, potrivit site-ului american Business Insider.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/161299/radu-beligan-in-topul-celor-mai-puternici-oameni-din-divertismentul-mondial.html#ixzz2slHxaJwy
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

Doi barbati, acuzati ca au furat o vioara Stradivarius de 5 mil. dolari

Doi barbati din statul american Wisconsin au fost pusi sub acuzare, vineri, pentru ca au furat o vioara Stradivarius estimata la 5 milioane de dolari, in luna ianuarie, de la un violonist al Orchestrei Simfonice din orasul Milwaukee, informeaza Reuters.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/161298/doi-barbati-acuzati-ca-au-furat-o-vioara-stradivarius-de-5-mil-dolari.html#ixzz2slJTlfXM
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

     Street Heroes Cool as Ice – Festival de cultură urbană dedicat juniorilor

               Anul acesta, festivalul Street Heroes Cool as Ice – fueled by burn energy – și-a propus să descopere talentul din cei mai tineri dintre adepții săi și a dedicat întreaga ediție din această iarnă juniorilor! Așa că skateri, rolleri, bikeri, breakdanceri și, în general, artiști ai străzii din toate ariile sunt invitați să intre în zona Street Heroes pe 8 februarie, începând cu ora 10:00 dimineața și până a doua zi, la Turbohalle (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 220B, Sector 6, București).                            DCNEWS

Revenire neaşteptată a consumului pe final de an: "Cel mai bun decembrie din ultimii 5 ani"

Românii au cheltuit anul trecut aproape 120 de miliarde de lei (27 mld. euro) pe mâncare, haine, electrocasnice, mobilă şi carburanţi, cu 0,5% mai mult decât în anul anterior, în condiţiile în care luna decembrie a transformat stagnarea din primele 11 luni într-o uşoară creştere.

Circa 10 mld. euro - 38% din totalul banilor - au mers către achiziţiile de produse nealimentare, respectiv mobilă, cosmetice, electro-IT, haine şi produse farmaceutice, potrivit calculelor ZF pe baza datelor INS. Pentru alimente românii au scos din buzunare 9,6 mld. euro.

Nou veniti din PSD nu aduc moficari in structura Guvernului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că prin aderarea miniştrilor tehnocraţi Robert Cazanciuc, Liviu Voinea şi Remus Pricopie la Partidul Social Democrat nu se schimbă structura Guvernului, aceştia fiind consideraţi ca aparţinând PSD şi până acum.
UA-47971896-1